✥ Проповед на Митрополитот Тимотеј, изговорена на Литургијата во чест на иконата „Достојно ест“
✥ Поздравно слово на Архимандритот Партениј пред почетокот на бдението во чест на Чудотворната икона „Достојно ест“
✥ За љубовта и за оние кои немаат љубов во себеси ✤ Св. Ефрем Сирин
✥ Житие на Светиот праведен Јован Руски Исповедник
✥ Отците на Црквата ✤ Преподобен Пајсиј Светогорец
✥ Бракот како Тајна на љубовта ✤ Старец Георгиј Капсанис


Аудио
Аудио